ZA JEDAN OD NAJVEĆIH ŽENSKIH PROBLEMA:Biljka koja pomaže u vraćanju hormona u normalu… - Moje Zdravlje

Jedan od najvećih ženskih problema svakako je borba s disbalansom hormona u određenom razdoblju. Srećom, za ovaj problem postoji prirodno rješenje, a pritom vam nije potrebno mnogo novca da biste ga pripremili i uz to ga mozete napraviti kod kuce uz ove sastojke.

Riječ je o receptu od samo tri sastojka, koji će vam u rekordnom roku pomoći da svoje hormone dovedete u ravnotežu.

1 O ljekovitim biljkama iz ove čajne mješavine koja vraća hormone u ravnotežu
1.1 Crvena djetelina
1.2 Kantarion
1.3 Crni ribiz
2 Priprema čaja koji vraća hormone u ravnotežu
O LJEKOVITIM BILJKAMA IZ OVE ČAJNE MJEŠAVINE KOJA VRAĆA HORMONE U RAVNOTEŽU
CRVENA DJETELINA
Broje medicinske studje su potvrdile djelovanje crvene djeteline na reguliranja hormona u tijelu. Dokazano je da extrat crvene djeteline smanjuje simptome anoksiznosti i depresije kod žena starijih od 40 godina, za čaj 78%. Crvena djetelina (Trifolium pratense) sadrži izoflavone, biljne hormone koji podstiču proizvodnju estrogena i reguliraju hormonski sastav. Čaj od crvene djeteline stimulira rad jetre i lučenje žući. Aktivni sastojci crvene djeteline mogu da se uzimaju u obliku čaja ili kao dodatak ishrani u kapsulama. Izoflavoni crvene djeteline najvažniji su fitohormoni, strukture slične estrogenima u ljudskom organizmu. Baš zahvaljujući toj sličnosti mogu pomoći kod smanjenje tegoba u menopauzi.

CRNI RIBIZ
Čaj od listova crnog ribiza primjenjuje se uspješno u liječenju arterioskleroze, koju i sprječava, te u liječenju oboljenja bubrega i mjehura, grčeva, glavobolje, kašlja, i to najtežih oblika kao što su hripavac i grčeviti kašalj i teškoća s mokrenjem, te u odstranjivanju mokraćne kiseline iz krvi. Vrući čaj od listova crnog ribiza pojačava znojenje i dobar je protiv visoke temperature. Ujedno ovaj ljekoviti čaj vam može pomoći u čišćenju krvi.

PRIPREMA ČAJA KOJI VRAĆA HORMONE U RAVNOTEŽU
Sve što vam je potrebno jest 100 g sušenog cvijeta djeteline, 50 g suhog cvijeta kantariona i 50 g sušenog lišća crnog ribizla, napravite čajnu mješavinu.

Priprema i upotreba: Dobro usitnite i izmiješajte sve ove ljekovite biljkebiljke. Kada osjetite potrebu za čajem, jednu malu kašikicu mješavine prelijte čašom kipuće vode. Poklopite i ostavite da odstoji 5 minuta, pa procijedite i odmah popijte.

Za najbolji učinak, najbolje je svakog dana popiti po jednu šalicu ovog domaćeg i ljekovitog čaja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Content is protected !!