SJEĆATE LI SE OVIH CIPELA? Od radne obuće su postale raj za ženska stopala širom svijeta! - Moje Zdravlje

Borosane za rad ostaju legenda, podsećaju na vreme u kojem se mogla dočekati penzija, na humani pristup radu i svakako obavezno poštovanje radnica.

Modni trend koji su izmislili Jugosloveni, “otkrio” Lacoste.
Prije nekoliko godina na newyork-škoj sedmici mode zablistala je modna kuća Lacoste s kolekcijom koja je imala za cilj asocirati na tridesete godine i jet-set u opuštenoj atmosferi na teniskom terenu.

I zaista su u Lacosteu postigli cilj, publika je u New Yorku oduševljeno pozdravila njihove nove kreacije za proljeće i ljeto, ali je bilo zanimljivo vidjeti kako su reagovali domaći trendseteri i ljubitelji “krokodilića” pogotovo kada se omiljena životinja pojavila na – “borosanama”.

Vjerovali ili ne, skupa modna marka ponudila je obuću od platna u bijeloj i crnoj verziji koja je čista kopija papuča prema kojima naše “zrelije” generacije najverovatnije gaje određene predrasude.

Kako su Borosane postale takav hit

“Borosane” su svojevremeno nosile uglavnom ugostiteljske radnice ili žene koje su na poslu puno vremena provodile na nogama.

Te poznate papuče već jako dugo nismo vidjeli u domaćim prodavnicama “Borova”; djevojke: da li ste vi među onima koje će skupo platiti obuću kojoj smo se nekad nepravedno smijali?
Izvor: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Content is protected !!