PRITISNITE SREDNJI PRST I DRŽITE 60 SEKUNDI: Cijeli svijet je oduševljen dejstvom koje ovo ima na organe! - Moje Zdravlje

Kada osjećamo bol, prvo ćemo se obratiti ljekaru ili posegnuti za kutijom liekova!

Međutim, nakon ovog teksta, uvidjet ćete da nije potrebno trovati se hemijom, niti čekati u punim čekaonicama doma zdravlja.

Sve poznatija metoda – refleksologija, tvrdi da je svaka tačka u tijelu na neki način povezana sa našim šakama.

Palac

Palac je spojen sa srcem i plućima. Ukoliko otežano dišete, protrljajte palac i povucite ga. Kao rezultat, otkucaiji vašeg srca, trebalo bi da se uspore.

Kažiprst

Kažiprst je spojen sa debelim crijevom i želucem. Patite li od zatvora ili bolova u stomaku? Pritisnite kažiprst, protrljajte ga u trajanju od 60 sekundi, a potom ga povucite. Vrlo brzo ćete primjetiti poboljšanje.

Srednji prst

Srednji prst je povezan sa srcem, tankim crijevom, krvnim i respiratornim sistemom. Ispružite prst i protrljajte ga svaki put kada tokom putovanja osjetite mučninu, vrtoglavicu ili nesanicu.

Prstenjak

Ovaj prst ima jak uticaj na vaše raspoloženje, pa ukolik osjećate da ćete pasti u depresiju, masirajte ovaj prst i ubrzo ćete osjetiti osjećaj mira i opuštanja.

Mali prst

Mali prst je povezana sa bubrezima, čak i sa glavoboljom i bolom u mišićima na vratu. Masirajte mali prst i osjetićete veliko olakšanje!

Dlanovi su spojeni sa nervnim sistemom, pa ako želite da zaštitite svoje psihičko zdravlje, onda vam toplo preporučujemo pljeskanje dlanovima.

Probajte i vi! Ne može da škodi…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Content is protected !!