POMLADIO MI JE TELO IZVANA I IZNUTRA: Čuveni napitak za masnu i zasićenu jetru - Moje Zdravlje

Jetra je organ sa velikim brojem važnih funkcija. Kada se u jetri nađe između 5% i 10% masti po jedninici mjere tada imate problem koji se u struci naziva masna jetra. Funkcija jetre je da podstiče proizvodnju žuči kako bi organizam mogao probaviti masti koje unosimo, da očisti krv i izvrši skladištenje vitamina i minerala. Protok krvi u tijelu će se ubrzati da bi jetra funkcionisala kako treba.

Ovo može izazvati veliki umor, iscrpljenost, zbunjenost i lošu koncentraciju. U nekim slučajevima, rezultat mogu biti i anksioznost i depresija. Održavanje zdrave ishrane, vježbanje i izbjegavanje alkohola odnose rizike da se vaša jetra zamasti, često konzumiranje alkohola mogu izazvati hepatitis i cirozu.

Bolesti masne jetre – Uzroci i faktori:

starost organizma
konzumiranje alkoholnih pića
dijabetes i genetika
visoki holesterol i trigliceridi
gojaznost koja je još povezana sa lošom ishranom
sedentarni način život
poremećaj rada štitne žlijezde
Bilo koja od navedenih predispozicija je već signal da se javite svom doktoru i da se konsultujete sa njim u vezi tretmana koje trebate poduzimati. Funkcija jetre je da procesira hranu, masti i eliminira toksine i druge štetne tvari koje ulaze u naš organizam. To je razlog zašto sa vremena na vrijeme trebate napraviti detoksikaciju, tako da vaša jetra može funkcionisati bolje.

Ovaj napitak će vam pomoći da očistite jetru i cijeli organizam:

Potrebni sastojci:

125 g svježeg kupusa
1 limun
25 g celera
250 g svježih krušaka
komad đumbira veličine 2cm
500 ml vode
10 g metvice
SPREMA SE OVAKO:

Nasjeckajte kruške, kupus, celer i đumbir na sitne komadiće, stavite ih u blender i ulijte čašu vode. Zatim dobro izmiksajte smjesu.

Nakon miješanja dodajte limunov sok, ostatak vode i metvicu. Izmiješajte još jednom i poslužite u staklene čaše.

EVO KAKO SE KORISTI:

Ovaj napitak konzumirajte dva puta dnevno, ujutro i navečer. Nakon ove terapije, osjećat ćete se desetak godina mlađe, bićete zdravi i puni elana.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Content is protected !!