KOPRIVA KAO LIJEK:Napravite čudotvorni napitak od koprive: popravite krvnu sliku, izliječite pluća, jetru, žuč, nesanicu… - Moje Zdravlje

Imate problem sa krvnom slikom? Kopriva vam može pomoći, a evo kako da napravite zdrav napitak. Kopriva ima odličan uticaj na gušteraču i umanjuje nivo šećera u krvi. Ova biljka može izliječiti bolesti i upalu urinarnog trakta kao i bolesti zadržavanja urina.

Najljekovitija je u proljeće kada je mlada. Lišće koprive je bogato vitaminima A, B, D, E i K, mineralima (kalcijum, mangan, željezo, kalijum, cink, magnezijum i bakar), enzimima i hlorofilima.

Recept čudotvornog lijeka:

– 1 kg lišća koprive
– 2 limuna
– 2 jabuke
– 1/2 kg meda
– 1 želatin, najbolje je koristiti pektin

Priprema:

Izblendirajte u blenderu zajedno koprivu, jabuke i limunove dok ne dobijete homogenu smjesu. U smjesu dodajte med i želatin. Smjesu prespite u tople i sterilne tegle. Svaki dan uzimajte dvije supene kašike smjese prije svakog obroka.

Kopriva je najbolje sredstvo za čišćenje krvi i popravljanja krvne slike. Ima dobar uticaj na pankreas i umanjuje nivo šećera u krvi. Ona osim ovoga tretira infekcije urinarnog trakta i pospješuje rad crijevne flore.

Koristi se i za liječenje jetre i žučne kese, lošeg sna, grčeva u stomaku, čireva, plućnih oboljenja… Ako vam fali željeza u krvi i osjećate se konstantno umorno, kopriva je ono što vam je potrebno! Ona u svom sastavu ima izobilje željeza.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Content is protected !!