Čaj od ove biljke jača cijelo tijelo, čisti krv za reumu,kosti preporučuje se i za stres - Moje Zdravlje

Čaj od hajdučice leči ispucale ruke, povređene bradavice majki koje doje, kao i bilo koju vrstu osipa na koži.

Ova lekovita biljka posebno je korisna za narušeno zdravlje jetre, slezine, gušterače, u slučaju žutice, groznice, lupanja srca, bolova u krstima i leđima, neredovnih menstruacija, šuljeva, nesanice, raznih osipa i čireva.

Hajdučka trava čisti i jača krv što, uopšteno govoreći, snaži telo, da bude “spremno za hajdučke podvige”.

Smanjuje teškoće kod gihta i reumatizma, a povoljno deluje u lečenju šećerne bolesti, naročito u početnom stadijumu.

Hajdučka trava se može koristiti i kao kupka jer uklanja bolove u rukama i nogama. Nervoznim osobama preporučuje se češće pranje celog tela rashlađenim čajem i to ujutro i uveče.

Ova biljka leči i migrene, krvarenje iz nosa i nesvesticu. Ženski deo populacije je naročito ceni jer leči veliki broj problema vezanih za njihovo zdravlje, kao što su pojačan sekret, upale jajnika, PMS simptomi, miomi i oboljenja materice.

Pored primene u lečenju ljudi, hajdučica je blagotvorna i za biljke koje rastu u njenoj okolini. Naime, zbog određenih supstanci u korenu ove biljke, među kojima i salicilna kiselina, biljke koje rastu u njenom okruženju imaju veću otpornost na razne bolesti.

Čaj pre obroka
Ova biljka jača celo telo, čisti krv, preporučuje se i nervoznima

Ukoliko čaj od hajdučice pijete u cilju rešavanja nekog zdravstvenog problema, onda pijte tri šolje dnevno pre svakog obroka. Za pripremu čaja jednu kašičicu nadzemnog dela biljke prelijte šoljom ključale vode, ostavite da stoji 10 minuta, pa procedite i pijte mlako.

Izvor: alo.rs

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Content is protected !!