Zdravlje/ČAŠI MLIJEKA DODAJTE SAMO MALO JABUKOVOG SIRĆETA: Ni jedna vam tableta neće bolje i brže pomoći… - Moje Zdravlje

Ni tableta vam neće bolje pomoći…

Ako vam je potrebno brzo i lako rješenje protiv zatvora i za ubrzavanje metabolizma, spremili smo vam baš to! Provjeren i jako dobar recept.

Jabukovo sirce,

RECEPT:

Sastojci:

– pola šolje svježeg mlijeka

– 2 kašike jabukovog sirćeta

– 2 kašike tople vode

Jabukovo sirce,

Priprema:

Pomiješati dvije kašike jabukovog sirćeta sa dvije kašike tople vode. Ovu smjesu dodati u pola šolje svježeg mlijeka pa promiješati.

Primjena:

Ovaj napitak piti ujutro na prazan stomak, dokle god osjećate potrebu. Sirće od jabuka ne samo da će vam pomoći protiv zatvora, već će u cjelosti poboljšati i vaš metabolizam, što će vam pomoći da se oslobodite viška kilograma! Budite zdravi!!

Izvor: bonapeti
Metabolizam ili izmjena tvari je skup kemijskih procesa koje se odvijaju u živom organizmu kako bi održali život. Ti procesi omogućuju organizmu da raste, da se razmnožava, da održava svoju strukturu i reagira na okolinu. Prema metaboličkim reakcijama, metabolizam se dijeli u dvije kategorije:

Katabolizam kojim se razgrađuje organska tvar (npr. nakupljanje energije staničnim disanjem)
Anabolizam koji koristi energiju za izgradnju staničnih dijelova (biosinteza organske tvari) kao što su npr. proteini i nukleinske kiseline.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Content is protected !!