Ruska travarka Elena tvrdi – Ove tri biljke su dar od Boga!Ovako ih koristite i ne brinite za bolest - Moje Zdravlje

Svjetski poznata ruska travarka Elena Feodorova Zitseva tvrdi da će nas korov spasiti od bolesti. To su, kaže, ove tri billjke: čičak, pirevina i maslačak. Bog nam ih je bukvalno bacio pod noge, tvrdi ruska travarka.

Od ova tri korova može da se napravi piće ili čaj, a njihova kombinacija donosi tijelu apsolutno zdavlje.

Pirevina je ozloglašen korov i ne postoji nijedna bašta bez pirevine.

pirevina

Ne postoji bolest koju pirevina ne leč: od oftamologije do onkologije.

Pogledajte samo mačke i pse koji često znaju da pasu pirevinu. Za čovjeka je ovaj korov neprocjenljiv jer obnavlja poremećen metabolizam.

Odvar od pirevine liječi ciste, urinarne infekcije, izbacuje kamenje iz bubrega i žučnim kesama, liječi bolesti pluća, hroničnog bronhitisa, crevnih bolesti, dijabetesa, hipertenziju.

Korijen pirevine liječi disfunkciju jajnika kod žena, tuberkolozu te furunkulozu.

Jednostavno, ne postoji kontradikcija kada se koristi pirevina. Zdravija je i ukusnija od pšenice. Od suhog korijena se može napraviti i kafa ili kaša, a oni koji su živjeli u ratno vreme dobro se sjećaju ukusa ove biljke.

Maslačak je također korov. U rano proljeće neophodno je obrati mlade listove maslačka, potopiti ih vodu da bi se oslobodili gorčine pa od njih napraviti salatu.

maslacak

Od ovog lišća se može skuhati i čorbica, a korijen može da se ispeče s krompirom.

Lišće maslačka liječi anemiju, rak želuca i jetre, artritis, osteoporozu, upalu limfnih čvorova…

U jesen ako vidite maslačak koji nije procvjetao, iskopajte korijen i osušite ga – to je čisto blago.

Maslačak je čudotvoran korov protiv raka, dijabetesa, anemije i kožnih oboljenja

Čičak je biljka koja bukvalno staje na kraj svim kancerima.

cicak

Čičak je u stanju da izliječi dijabetes, bronhitis, artritis, reumatizam, osteoporozu, frakture kostiju, herniju, rijetke bolesti itd. Čičak je u stanju da izliječi i hepatitis C.

Liječi tumor jetre, kao i cirozu jetre. Pomaže u smanjenju holesterola, leči bubrege, izbacuje kamen iz bubrega i žuči.

Korijen čička sprječava grip i normalizuje temperaturu. Čaj od korijena čička i cvijeta lipe uspješno liječi prehladu i grip.

Od suhog i mljevenog korijena čička može da se peče hljeb i kuha kaša, a od lišća da se napravi ukusna čorbica ili salata.

Kafa koju svi pijemo je otrov. Kafa treba da se pravi od suhog korijena čička, maslačka i pirevine.

Elena Feodorova Zitseva savjetuje da se korijenje ovog korova vadi u rano proljeće, ali može i u jesen. Da se prirodno suši, zatim melje i koristi za kuhanje kaša, kafe i pravljenje hleba.

Kako kuvati čaj od korenja ovog korova?

Elena preporučuje da uzmete supenu kašiku suvog i mljevenog korova jedne biljke i potopite je u 400 ml ključale vode. Pustite da čaj vri 10 minuta, a zatim ga sklanjate sa ringle. Ostavite čaj da odstoji dva sata i pijete po pola šoljice tri puta dnevno, prije svakog obroka.

Nemojte miješati korjenje ovog korova. Pijte nedelju dana čaj od maslačka, zatim druge nedelje čaj od čička, a onda treće nedelje pijte čaj od pirevine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Content is protected !!