POPRSKAJTE OVU PRIRODNU MJEŠAVINU PO KUĆI: Za 2 sata će nestati svi komarci, muhe i bubašvabe - Moje Zdravlje

Postoji prirodan način da se riješite insekata u kući, a da pritom ne ugrozite djecu i ljubimce.

POTREBNO JE:

  • Pola čaše šampona
  • Pola čaše biljnog ulja (poželjno je maslinovog)
  • Pola čaše sirćeta

POSTUPAK:

Sve navedene sastojke pomiješajte u nekoj boci sa rasprsivačem i dobro promućkate. Poprskajte na mjestima gdje često viđate insekte, a sjajna stvar je to što je ova mješavina sasvim bezbjedna za djecu i ljubimce.

Počnite već danas, i primjetićete da muhe, bubašvabe i ostali insekti padaju kao pokošeni.

TEK OBJAVLJEN CLANAK

Ruski psiholog Mihail Labkovski otkriva – ako žena ima ovu osobinu, muškarci lude za njom!

Ruski psiholog Mihail Labkovski u svojim predavanjima ističe da je samopoštovanje temelj svega u životu. Samopoštovanje je temelj ljudskog postojanja. Od toga zavisi mnogo faktora, kao što su uspjeh u karijeri, sreća u ljubavi i kvalitet samog života. On napominje da je zabluda da uspješni ljudi samo imaju bogato samopouzdanje, zapravo je obrnuto – Samopoštovanje i pravilno samoprihvatanje je put do uspjeha!

“Samopoštovanje nadoknađuje sve: ako nema posebne ljepote, obrazovanja i talenata, ali čovjek beskrajno voli sebe i ne sumnja (i potpuno s pravom) u svoju jedinstvenost i šarm, sigurno će biti sretniji i jači pametniji , ljepši, čak i bogataji. Visoko samopoštovanje pobjeđuje sve!”

Mihail Labkovski je to objasnio na sljedeći način:

“Drage djevojke, često pitate zašto je samopouzdanje važnije od ljepote i kako utiče na odnose sa suprotnim polom. Kažem vam – samopouzdana žena se jako voli. Muškarcima je dopadljiva jer nije fokusirana na svoje nedostatke. Ona je dobro. Komunikacija sa njom je lagana. Takva žena ostavlja utisak da može i zna sve. Držanje, smireni gestovi, samouvjeren govor – možete, naravno, pokušati da imitirate ovo, ali kompleksi, ako ih ima, ipak će se pojaviti prije ili kasnije. Ako ste zaista sigurni u sebe, zaista možete da impresionirate druge samo zbog toga kako se ponašate prema. Drugo, ako ste zaista sigurni u sebe, prisustvo ili odsustvo muškarca u blizini ni na koji način ne utiče na vaš život. Ako ste sami, uredu je – život ne staje. Često se sumnja u sebe kod žena izražava u činjenici da silno žele da budu sa nekim. Treće, samouvjerena žena privlači iste samouverene i snažne muškarce. Muškarci sa niskim samopoštovanjem, neigurnostima i kompleksima joj nisu zanimljivi.”

Ljubav, karijera i mnogi drugi aspekti života su divni, ali najvažnije je kako se osjećamo. Budite spremni da se potrudite da promijenite svoj unutrašnji svijet i volite sebe. Čim u tome uspijete, sve ostalo će poprimiti svoj savršen oblik i smisao.

Labkovski je istakao: “Volite sebe, na kraju krajeva. Vježbajte ovo, odobravajte, oprostite sebi, ugađajte sebi i ne upoređujte se ni sa kim. Nikada.”

Izvor: Sensa

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Content is protected !!