Pita sa sirom i orasima – najljepsi starinski kolac - Moje Zdravlje

Za ljubitelje starinskih kolača pita sa sirom i orasima najbolja je moguća slastica. Istovremeno je jednostavnog i privlačnog izgleda, ali i još boljeg okusa. Ovo je zaista jedan od onih tradicionalnih recepata koje obavezno morate probati, jer ćete ih nakon toga uvijek rado praviti.

Ono što ovu pitu čini toliko posebnom je zaista izvrsna kombinacija nadjeva od sira i oraha koji se međusobno odlično slažu. Taj izvrsni i uigrani dvojac okusa ima svoje mjesto i u mnogim drugim finim kolačima. No za razliku od ostalih recepata ovdje nema drugih dodataka, pa je okus jednostavniji, a opet dovoljno bogat i pun da oduševi i najzahtjevnije.

PITA SA SIROM I ORASIMA – STARINSKI KOLAČ KOJEG SVI VOLE
Posebna priča je predivno prhko tijesto zbog kojeg je ova pita također malčice posebna i drugačija. Polovica se tijesta stavlja na dno, a druga se polovica nakon hlađenja u zamrzivaču riba po vrhu nakon nanošenja dva nadjeva. I ovo smo vidjeli kod nekih drugih kolača, a moram reći kako svaki od njih uvijek ima vrhunski hrskavu gornju koricu. Niti ova primamljiva pita nije izuzetak!

Izrada je relativno jednostavna, a vremenski najzahtjevniji dio je pričekati da se kolač dobro ohladi nakon pečenja. Tada će biti i savršeno osvježavajuć, a svakako ga prije posluživanja posipajte i s malo šećera u prahu. Okus će biti zaista savršen!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Content is protected !!