U nastavku možete pročitati pismo jedne domaćice koje je upućeno svim ženama, a koja želi svoje životno iskustvo da podijeli sa vama. Prenosimo vam ga u cijelosti…
Moje dame,
Zapamtite da naslaga prašine štiti drvo koje se nalazi ispod. Kuća postaje dom kada na namještaju možete ispisati – volim te.

Znala sam svakog vikenda da provedem bar 8 sati čisteći, jer sam željela da sve bude savršeno, za slučaj da netko navrati do mene. Konačno sam jednog dana shvatila da niko nije došao – svi su bili negdje van, živeći život i zabavljajući se.

Danas, kad me ljudi posjećuju, ne moram da im objašnjavam stanje svog doma, svi su uglavnom zainteresovani za stvari koje sam radila i radim dok živim i zabavljam se. Ako to još niste shvatile same, molim poslušajte ovaj savjet: Život je dragocjen. Uživajte ga! Čistite koliko morate… Zar ne bi bilo bolje da naslikate sliku, napišete pismo, ispečete kolače ili posadite cvijet – naučite razliku između želim i moram? Čistite koliko morate… ali nemate previše vremena… s rekama koje možete preplivati, planinama na koje se želite popeti, muzikom koju želite da čujete, prijateljstvima koje želite da zadržite i životom koji želite da živite. Čistite koliko morate, ali život je tamo van, sa suncem u vašim očima, vjetrom u vašoj kosi, pahuljama snijega na vašem licu, kapima kiše… Ovaj dan se neće ponoviti! Čistite koliko morate, ali imajte na umu… Starost će doći i ona nije ljubazna, a kad nas trošno tijelo napusti, ono će napraviti samo još više prašine”. Prašina neka ide prašini – duša traži ljubav i radost.
Izvor: korisno.net

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Content is protected !!