OVA BILJKA JE ZDRAVIJA OD BELOG LUKA: Snižava pritisak, prirodni čistač krvi, jetre i žući – UBICA SVIH OTROVA U ORGANIZMU - Moje Zdravlje

Unarodu je srijemuš poznat i kao medvjeđi ili divlji luk, a nazivaju ga još i ubicom otrova

Od davnina se smatra izuzetno ljekovitom biljkom i jednom od najboljih za prečišćavanje krvi, jetre i sistema za varenje.

Snižava visok krvni pritisak, sprječava pojavu ateroskleroze, odnosno povoljno djeluje na cijeli kardiovaskularni sistem. Uz pomoć srijemuša moguće je otkloniti glavobolju i nesanicu, olakšati disanje kod bronhitisa. Djeluje antibakterijski, a pomaže da rane brže brže zarastaju.

Mnogi stručnjaci tvrde da je sremuš čak zdraviji od belog luka, a zbog obilja alina koji se pod uticajem kiseonika pretvara u alicin, divlji luk podmlađuje krvne sudove i čini ih elastičnim. Sremuš je bogat i etarskim uljima, vrijednim mineralnim solima, šećerom, vitaminom C, karotenom…

Čuveni njemački travar Johan Kinkl posebno je isticao vrednost sremuša, naglašavajući da bi ljudi bili potpuno zdravi kada bi ga redovno jeli.

Sremuš se može uzimati kao svježa salata u kombinaciji sa zelenom salatom, a može da se koristi i kao dodatak supama. Može da bomogne u liječenju hipertenzije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Content is protected !!