Nazivaju ga “božjim darom”: smanjuje prostatu, eliminira kamence iz bubrega i liječi infekcije mokraćnih puteva. … - Moje Zdravlje

Smanjite prostatu, riješite se kamenca u bubregu, liječite infekcije urinarnog trakta…
Kopriva je veoma zdrava biljka koja se koristi za lečenje mnogih bolesti.
Evo nekih od njegovih upotreba: Njega kose: Toplina je dobra za kosu, uklanja perut, smanjuje gubitak kose, potiče rast i obnavlja kosu. Povremeno operite kosu toplom vodom.

Reguliše šećer u krvi: Čaj od agave može pomoći u smanjenju šećera u krvi. Da biste to učinili, pijte 2-3 šoljice ovog čaja dnevno. Naravno, hranite se zdravo. Stolisnik takođe pomaže kod anemije: ako redovno pijete čaj od stolisnika, može pomoći i kod anemije. Da biste to učinili, redovno pijte ovaj čaj. Naravno, moramo još jednom napomenuti da se hranite zdravo.

Uklanja kamen u bubregu i liječi infekcije urinarnog trakta: Pravilna upotreba koprive može liječiti UTI, čime se uklanjaju ili rastvaraju bubrežni kamenci. Rješava probleme s cirkulacijom: pokazalo se da pijenje čaja od šafrana pomaže cirkulaciji krvi. Liječi prostatu: Odličan je lijek za probleme s prostatom, čak i uzimanje 120 mg ove biljke dnevno može smanjiti povećanje prostate.

Za sve navedeno možete koristiti čaj od koprive ili osušenih listova koprive, standardne pripreme (kao i kod svakog čaja: u šolju ključale vode dodajte kašiku zdrobljenih suvih listova koprive). Za više postova o zdravlju i prirodnim lijekovima, ne ustručavajte se posjetiti našu web stranicu i podijeliti ih sa svojim prijateljima. Hvala!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Content is protected !!