Kupus kifle Mekane kao dusa - Moje Zdravlje

Kupus kifle svojim bi nazivom mogle nekoga zbuniti jer ovaj odličan recept od dizanog tijesta nema nikakve veze s poznatim povrćem. Razlog zašto se tako zovu je taj što se njihovo tijesto lista poput listova kupusa, te tako dobiva svoj prepoznatljivi izgled.

Iznimno su fine i mekane, a iznutra se premazuju i mješavinom jaja i maslaca koja im daje savršeni okus peciva. Pravi ih je užitak jesti u najrazličitijim prigodama, a mogu se praviti s najrazličitijim vrstama punjenja i nadjeva. Ja sam ih ovaj puta napravila sa sirom, što mi je i inače omiljena kombinacija, te po vrhu posipala i sa sezamom.

KUPUS KIFLE – FINO PECIVO S TIJESTOM KOJE SE LISTA POPUT KUPUSA
Međutim, ove kiflice isto će tako biti fine i sa šunkom i sirom, kao i raznim slatkim punjenjima, primjerice s orasima ili makom. Bit će izvrsne i bez ikakvog dodatnog nadjeva, a tada ćete najbolje uživati u samom okusu peciva koje je zaista nenadmašno. Dizano tijesto od kojeg se prave posebno je mekano, te vjerujem da nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Kupus kifle savršene su za doručak ili večeru, kao i za zalogaj kojeg možete pripremiti za goste. Budući da im se okus može lako prilagoditi poslužit će u svim mogućim situacijama, te ćete ih rado praviti. I da, najbolje su dok su još tople, ali se dobro drže i idući dan, a možete ih i zamrznuti prema želji.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Content is protected !!