Kako izliječiti grube ispucale pete pomoću limuna! - Moje Zdravlje

Vrlo efikasna medtoda za liječenje ispucalih peta pomoću limuna i hidratnatne kreme. Relativno je nepoznata ali vrlo uspješna u liječenje prirodnim putem.

Možete koristiti skupocjene kreme, ali mnogi su potvrdili da će ova mješavina itekako pomoći. Kora limuna će izliječiti svu oštećenu kožu na petama te će one estetski izgledati mnogo ljepše i urednije.

Za ovaj lijek vam potrebno:
– 1 limun
– čarape
– hidratantna krema ili ulje za kožu

Postupak liječenja:

Presijecite limun na pola i iscijediti sok. Nama će biti potrebno samo kora limuna sa malo pulpe na njoj.

Stavite te polovine limuna direktno na pete. Obujte čarape i držite ovaj ljekoviti oblog na nogama 30 minuta. Pola sata za opuštanje i regeneraciju kože stopala nije dugo, ali rezultat će vas obradovati.

Nakon 30 minuta skinite čarape, bacite polovine limuna i pogledajte svoje pete. Limunova kora i njena pulpa sadrže eterična ulja koja omekšavaju i regenerišu kožu: sve stare ćelije kože lako se skidaju.

Pukotine na petama postaju manje vidljive već nakon prve procedure, a ako ćete ih sprovoditi redovno (2-3 puta nedeljno), koža stopala će izgledati besprekorno!

Nanesite malo hidratantne kreme ili ulja na stopala. Odličan efekat na pete će imati kokosovo ulje, ili mješavina glicerina i alkohola. Ovaj završni postupak njeguje kožu i pomaže petama da duže vrijeme ostaju glatke.

Nakon ovakvog limunovog pilinga, hranljive materije ulja ili kreme, odlično prodiru u duboke slojeve kože. Ovo i jeste efikasno lečenje ispucale i grube kože stopala.

Izvor: uspesnazena

Zapratite i podijelite. Hvala

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Content is protected !!