JEDINA BILJKA KOJA SADRŽI PRIRODNI BOTOKS:Dokazano dobra za astmu,bolesti bubrega,holesterol,pluca,želudac… - Moje Zdravlje

Suha bamija čaj

Napitak od bamije na potpuno prirodan način ublažava: Helicobacter pylori, gastritis, gerb, žgaravicu, Chronovu bolest, nadutost, refluks i druga crijevna oboljenja.

Kod osoba s lakšim želučanim oboljenjima, učinak se može osjetiti već nakon prve popijene doze. Kod osoba s nešto težim oboljenjima, olakšanje će nastupiti nakon nekoliko dana redovitog konzumiranja napitka od bamije.

Ono što je uvelike razlikuje od ostalih preparata je činjenica da je napitak od bamije potpuno prirodan i neškodljivi proizvod, koje smiju piti djeca i trudnice.

Bamija se uspješno koristi i za regulaciju razine šećera i kolesterola u krvi, za liječenje bolesti srca, masne jetre, probavnih smetnji, a ukoliko se koristi kao kozmetika, neprocjenjiva je kod akni te kod zatezanja i popunjavanja bora na licu.

Priprema:
Jednu čajnu žlicu ostaviti preko noći da odstoji u 2 dl hladne vode. Ujutro sve to iz šalice(bez cijeđenja i filtriranja) popiti na prazan stomak, bez dodatka šećera.

Ostali benefiti
Spomenimo da ovaj čaj ne mora biti sredstvo rješavanja problema. On može pomoći i u njihovoj prevenciji. Dovoljno je spomenuti da konzumacija plodova bamije te bamijinih pripravaka, poput čaja, pomaže razvoju zdrave crijevne mikroflore i zdravom radu jetre.

Restrikcijske dijete nisu zapreka za konzumiranje ovog čaja. Bamija ima vrlo nizak udio kalorija i masti, a istovremeno je bogata vlaknima i proteinima. Vlakna pomažu u duljem zadržavanju osjećaja sitosti te pravilnom radu probave, što neće otežati gubitak kilograma već pomoći pri mršavljenju.

Bamiju konzumiraju i neki astmatičari. Zahvaljujući visokom udjelu vitamina C i antioksidanata, ovaj čaj može pomoći kod smanjenja učestalosti i intenziteta napadaja astme. Zbog visokog udjela željeza, bit će koristan i osobama koje pate od anemije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Content is protected !!