Izliječite se brzo od upala sinusa: Ovo je jedini prirodni lijek! - Moje Zdravlje

Upala sinusa najčešće se javlja kao posledica velikih hladnoća, ali nije retka pojava ni kada su česte promene temperatura. Najčešće je oboleli shvataju olako i pokušavaju da je izleče prirodnim preparatima, ali bolest postane hronična.Nos se, zapravo, sastoji od sistema veoma uskih prolaza i 8 sinusa, odnosno šupljina ispunjenim vazduhom. Povezani su sa očima i ušima i obezbeđuje nam da se vazduh iz spoljašnje sredine preradi kako bi pluća mogla da ga koriste.
Sinusitis je oticanje i upala sluznice sinusa. Može biti izazvana virusnom, bakterijskom i gljivičnom infekcijom. Veoma često steknemo utisak da se radi o situsitisu kada imamo obilan sekret u nosu, ali tada treba prvo isključiti alergije, a zatim pristupiti lečenju upale.
Simptomi sinusitisa
Sinusitis je veoma neprijatna upala praćena otocima i bolovima lica, čela i obraza. Često suve tačke i veoma osetljive na dodir, a javlja se i jaka glavobolja. Jedan od simptoma bolesti može biti i jak bol u ušima.
Kod sinusitisa je moguća pojava i povišene telesne temperature, te groznica i malaksalost ili ošamućenost.
Postoji mogućnost dadođe do gubitka čula mirisa, kao i suzenje očiju. Najčešći simptom je obilan sekret koji može začepiti nos, a koji može biti i veoma gust i sluzav, pa i gnojni.
Uzroci sinusitisa
Sinusitis je najčešće posledica virusnih, bakterijskih, pa i gljivičnih infekcija i najčešće ga prate infekcije gornjih disajnih organa.

Inhalacije
Sigurno se sećate kako su vas mame ili bake inhalirale iznad lonca sa ključalom vodom. Ovakav način prirodne inhalacije će vam sigurno pomoći i kod upale sinusa.
U lonac vode možete dodati ulje divljeg origana, nekoliko kapljica, pa zagrevati do ključanja. Lonac zatim sklonite sa vatre, pa nagnite glavu preko i udišite isparenja. Efekat je bolji kada stavite preko glave peškir ili platnenu krpu. Ulje divljeg origana ima antibiotska svojstva i pomoći će vam u lečenju upale sinusa.
Za inhalaciju mogu poslužiti i bosiljak, nana, žalfija, a neće vam škoditi ni ispijanje toplih biljnih čajeva. Mirođija je veoma korisna za inhaliranje kada imate upalu sinusa. Sipajte u šerpu 3 supene kašike mirođije i naspite litar vode, pa zagrejte do ključanja. Sklonite sa ringle, pa pokrijte glavu peškirom i udišite isparenja narednih 15 minuta. Najbolje bi bilo da se inhalirat epre spavanja, a nikako pre nego što treba da izađete napolje.
Beli luk
Poznate su nam antibiotske sposobnosti ove biljke, pa tako se može očekivati da pomogne i kod sinusitisa. Kod veoma začepljenog nosa, stisnite nožem čen belog luka, pa primaknite nosu i udišite miris. Trebalo bi da osetite da začepljenost polako popušta.
Naspite 4 šolje vode u šerpu, pa dodajte nekoliko izgnječenih čenova belog luka i kuvajte dok voda ne proključa. Nakon toga, sklonite sa ringle i ostavite da se prohladi. Pijte u toku dana ovaj napitak i očekujte da vam vrlo brzo bude lakše.
Čaj od rastavića
Supenu kašiku rastavića kuvajte u nešto manje od šolje vode između 3 i 4 minuta (sklonite pre ključanja),pa ostavite da se prohladi i topao proceđen čaj ušmrkavajte u nozdrve.
Čaj od limuna i cimeta
Čaj je dobar i za ublažavanje glavobolja nastalih kao posledica upale sinusa. Narežite 1 limun na kolutiće i stavite u šerpu sa pola litra vode. Dodajte 1 do 2 karanfilića, 2 supene kašike šećera i pola kašičice cimeta, pa sve kuvajte dok ne proključa. Od ključanja ostavite još 5 minuta, pa zatim skinite sa ringle i ostavite da se ohladi. Čaj se pije dok je još topao , gutljaj po gutljaj.

Kopriva
Koprivu možete koristiti na razne načine i podjednako je korisna. Pijte je kao topao čaj, tinkturu ili je koristite za ishranu. Kopriva smanjuje simptome upale, poput suzenja očiju ili glavobolja. Kopriva poboljšava i imunitet i pomaže oslobađanje sekreta iz nosa.
Izvor: prirodnoizdravo.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Content is protected !!