Cvijet koji PODMLAĐUJE kožu: Raste na našem prostoru a u narodu se zove biljka BESMRTNOSTI - Moje Zdravlje

Ova biljka je i više nego lekovita

Moć ove biljke je ogromna a veoma je zapostavljena jer mnogi ni ne znaju kolika je njega blagodet za naše zdravlje. Smilje je u narodu je poznata kao biljka besmrtnosti, žute je boje i interesantnog izgleda, a u jednom njenom cvetu može se, osim mirisne note, pronaći i sjajan izvor blistavog tena, pa i dobrog raspoloženja.

Zanimljiva činjenica je ta što smilje raste i na Balkanu.
Stručnjaci tvrde da žene umesto da troše silne pare na kozmetičke preparate, odluče se za ovo sredstvo podmlađivanja jer će biti i više nego delotvornije nego neko hemijsko tretiranje.

Svoju posebnost ono duguje posebnim sastojcima, antioksidansima, koji regenerišu molekularna oštećenja kože. Pored toga, sadrži flavanoide, etarsko ulje, tanine i mnoge drug elemente koji su od vitalnog značaja za blistavost tena.

Ono se smatra tajnom lepote žena sa Mediterana jer ga one svakodnevno koriste i njime neguju svoju blistavu kožu.

Međutim, kada je reč o nezi kože, ulje od smilja sprečava njeno isušivanje dajući joj vlažnost i čineći je mekšom i sjajnijom. Ukoliko imate problem s ožiljcima od akni poželjno je tretirati kožu tim preparatom jer će nakon izvesnog vremena smanjiti tragove oštećenja kože.

Za one sa zrelom kožom važna informacija je da revitalizuje kolagen i koži obezbeđuje dovoljno vezivnih vlakana koje se izgube prilikom starenja.

Izvor: najzena.rs

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Content is protected !!