ISPRAVKA (PAŽNJA) Savjeti čuvene doktorice ne leče od svake bolesti… - Moje Zdravlje

Ko je Slađana Velkov?

Slađana Velkov je doktorica sa opasnim i pseudonaučnim tvrdnjama. Do publike dolazi pomoću raznih društvenih mreža i širi svoj uticaj i dezinformiše veliki broj ljudi.

Sem pseudonaučnom pristupu liječenju raznih bolesti, ona je poznata i po širenju antivakcinacijskih dezinformacija i promociji iznimno opasnih MMS kapi.

Iako Velkov zaista jeste doktorica medicine, redovno zagovara pseudonaučne pristupe liječenju i promoviše opasne metode i preparate.

Samim tim informacije Slađane Velkov ne možemo smatrati istinitim zbog iznad navedenih razloga.

Da li postoji univerzalni lijek za sve bolesti?

Bolest – poremećaj normalnih odnosa u organizmu sa specifičnim uzrokom i prepoznatljivim simptomima i znakovima. Nastaje kao reakcija organizma na različite unutarnje ili vanjske štetne činitelje. Bolest je značajka samo živih bića a starija je od ljudskoga roda: tragove bolesti nalazimo već i na ostatcima prapovijesnih životinja.

Procjenjuje se da postoji između 10.000 i 30.000 bolesti od kojih boluju ljudi tako da apsolutno nije moguće da savjeti Slađane mogu da Vas izleče od svake bolesti ili ti čak bilo koje.

Uzmimo u obzir da za mnoge bolesti (HIV/SIDA, rak, demencija i mnoge druge) nije pronađen lek već samo olakšavajući tretrami na određenu bolest.

Netačne tvrdnje iz članka su uklonjene ili izmjenje tako da ostatak članka glasi:

Sledeće stavke Vam svakako mogu pomoći da se osjećate bolje i zdravije ako ih se budete pridržavali ali informacija da će vas izlečiti od svake bolesti nije tačna:

– Pijte čistu vodu ili filtrirajte vodu iz česme povratnom osmozom. Flaširana voda je takođe kvalitetna i svakako preporučena za upotrebu.

– Budite fizički aktivni na svježem zraku svakog dana.

– Dišite duboko na svježem zraku najmanje 20 minuta ujutro i uveče.

– Izbjegavajte komercijalne kozmetičke preparate, zamijenite ih prirodnim.

– Ishranu bazirajte na sirovom voću, povrću i žitaricama uz upotrebu životinjskih proizvoda radi unosa proteina.

– Izbjegavajte alkohol i cigarete,

– Budite pozitivni, imajte osmijeh uvijek na licu, to će pospješiti lučenje ljekovitih hormona.

– Ne razmišljajte i ne govorite negativno o sebi ili drugima, jer vaša podsvijest prati vaše misli. Ponašajte se kao da ste zdravi.

– Kada oprostimo, oslobađamo se mržnje i ljutnje koji utiču na lučenje negativnih hormona i oštećuju naše zdravlje. – Opraštajući drugima, mi pomažemo sebi.

Napomena da se u netačnim tvrdnjama pričalo o tome da “prirodna dijeta(potpuno sirova biljna hrana)” liječi svaku blost kao i da sunce i sirova bilna hrana leči mentalne bolesti. Takođe tvrdnja da je izvorska voda bolja od flaširane vode nije tačna.

Izvinjavamo se našim čitaocima zbog dezinformacija, prenošenju lažnih vesti i tome smično.

Veliko hvala timu za raskirnkavanje koji su nam ukazali grešku i pomogli da upotupunimo i rastumačimo pravo istinu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Content is protected !!