ČUDESNE UPOTREBE “FLOGOCID” MASTI: Koliko je zapravo moćna i koji su njeni efekti - Moje Zdravlje

Flogocid mast je jedan od onih proizvoda koji je u momentu nastanka bio namenjen lečenju životinja, ali je onda pronašao iznimno efikasno dejstvo i u ljudskoj medicini.
Ukoliko možda još uvek imate nedoumicu da li da koristite flogocid mast, budite bez brige, potvrde sa mnogih relevantnih medicinskih instituta su stigle.

Tako da danas Flogocid mast možete žatražiti i pronaći u svim apotekama. Mnogi koji su koristili Flogocid mast, je toplo preporučuju svima koji imaju probleme vezane za kožu.

Flogocid mast se smatara jednom od najunirvezalnijihi masti koja se može pronaći na našem tržištu. Toliko je dobra i bezbedna da je možete koristiti i na deci, pogotovo ako imaju osipe, svrabove na koži od ujeda insekata. Sastojci ove masti su potpuno prirodni, što još jednom protvrđuje njenu bezbednost u korišćenju.

SASTAV FLOGOCID MASTI

Sastav Flogocid masti je veoma raznovrstan, ali kao što smo već napomenuli sve supstance su prirodne i neškodljive. Od masnih sastojaka krema poseduje; holesterol, bezvodni lanolin (dobijen iz ovčijeg loja), beli vazelin i tečni parafin. Od lekovitih biljnih supstanci prisutni su: etarsko ulje od lavande i eterična ulja poljskog cveća. Od aktivnih supstanci koja su ponajviše odgovorne za lekovita dejstva ove masti su: borna kiselina i prirodni kompleksi enzima.

Ova moćna mast deluje lokalno. Na mesto na koje je nanesete. Flugocid deluje tako što njegove aktivne komponente u osnovnom sastavu izazivaju nespecifičnu imunološku reakciju na lokaciji na koju ste je naneli. Takve reakcije uzrokuje pojačavanje imunološke reakcije same ćelije, što je proces koji je zaslužan za pokretanje mehanizma za produkciju odbranbenih supstanci koje se potom suprotstavljaju uzročnicima infekcije. Na taj način se zaustavlja i ublažava dalji razvoj promena na koži i sluzokoži.

Gore pomenuti sastav Fugocid masti sadrži aktivne komponente koje efikasno u brzo deluju protiv upala i smiruju i umanjuju sve neprijatne simptome koji se javljaju uz patološke promene na koži i sluzokoži. Zbog toga je ova mast odlična protiv upalnih procesa na koži.

Ona takođe podstiče regeneraciju oštećenih tkiva i ubrzava proces zarastanja povređene i oštećene kože i uspešno zaceljuje rane.

Kako se koristi Flogocid mast

Upotrebljava se u slučaju površinskih, vidljivh rana i bilo kakvih promena poput osipa, povreda ili izraslina. Umiruje svrab, bol, otok, peckanje nastalo usled ujeda insekata, razne iritacije i sve upalne procese na koži.

Takođe je dobra u slučaju posekotina i opekotina, jer mast se uspešno koristi za zarastanje rana. Zahvaljujući enzimskom kompleksu koji sadrži njeno delovanje se ispoljava i u dubljim slojevima kože. Ona pospešuje regeneraciju kože i tkiva.

Primena Flogocid masti je jednostavna. Potrebno ju je naneti na problematično mesto bez utrljavanja, samo je namažite u malo debljem sloju. Preko ovog sloja možete staviti gazu, vatu ili flaster ukoliko je manja površina u pitanju. Na taj način ćete moći neometano da nastavite svoje radne obaveze.

Ako je u pitanju neka duža bolest ili ozbiljnija promena na koži, tretman treba ponavljati više puta. U takvim slučajevima zavoj menjajte nekoliko puta na dan.

Pre ponovnog nanošenja masti i stavljanja čistog zavoja problematični deo kože treba dobro očistiti. Na samom kraju taj deo kože ili tkiva dobro isperite fiziološkim rastvorom ili čistom vodom.

Preporučena doza Flogocid masti je dva do tri puta dnevno, sve dok se problem ne umiri.

Koliko dugo upotrebljavati Flogocid mast?

Za Flogocid mast ne postoji određeni vremenski period u kojem se sme koristiti. Druga dobra stvar ove masti jeste i to što je svi ukućani mogu upotrebljavati. Nema ograničenja vezanih za godine starosti.

A isto tako, bezbedna je sasvim i kada je u pitanju površina kože na kojoj se može primeniti. Bilo da su manji osipi, veće oderotine, u svim slučajevima je ova mast primenjiva.

Nema neželjenih efekata niti možete postati imuni na dejstvo ove masti, ni nakon dužeg korišćenja. Kada je reč o nekim stanjima kože gde oporavak traje duže čak je i poželjno koristiti je duži period.

Primenjiva je i na mestima gde koža prelazi u sluzokožu, znači na licu, oko očiju ili usta, uha i slično. Kod osoba koje su završile tretman zračenjem, takođe se sme koristiti bez ikakve opasnosti i kontraindikacija.

KADA TREBA IZBEGAVATI FLOGOCID?

Ukoliko imate otvorenu ranu na koži, iz koje još izlazi nekakav sekret, gnoj ili krv, u takvim situacijama je nemojte koristiti. U svim drugim slučajevima Flogocid krema je bezbedana.

Leči spoljašnje i unutrašnje hemoroide

Flogocid mast se pokazala kao veoma dobar izbor za hemoroide. Naročito je efikasna u slučaju spoljašnjih šuljeva, dok još nisu u poodmakloj fazi. Lako se nanosi spolja, ali je važno dobro razmazati.

Dakle ima pozitivan učinak ako se primenjuje i na sluzokožu. Međutim, za razliku od mnogih drugih preparata koji znaju izazvati osip ili nekakve nusefekte, kod upotrebe ove masti toga nema.

Po nekim mišljenjima, to je najbolja mast za hemoroide i možete je nabaviti bez recepta. Nema zabeleženih kontraindikacija nakon njenog korišćenja. Dakle slobodno pokušajte, možda Vam upravo ova krema prekrati muke usled nimalo prijatnih tegoba.

Deluje protiv ekcema i ranica na koži

Flogocid mast, za ekcem, se pokazala kao pravi melem. Nema ograničenja koliko se dugo sme mazati, pa zavisno od situacije koristite dok se koža ne umiri. Ali svakako je važno znati da se ne možete “predozirati” sa njom.

Dobra je i za čireve na koži, kada se oni mažu ovom masti ubrzano pucaju i prolaze. Takođe se primenjuje u slučaju oderotina, opekotina ili smrzavanja, za otečene limfne čvorove, razne alergijske osipe. Pomaže kod vlažnih ekcema koji su se inficirali.

Flogocid mast je odlična i za rane koje teže zarastaju. Tako se povrede nastale usled dugog ležanja kod slabo pokretnih osoba mogu tretirati ovom masti. Takođe, ako se koriste pomagala duži period, pokazala se kao najbolja mast za dekubitus.

Pruža pomoć i za neke ginekološke probleme

Nanesite Flogocid na tampon i koristite protiv kondiloma i sitnih ranica. Upotrebite je čak i kod upornih vaginalnih infekcija. Slobodno je upotrebite spolja (u genitalnoj regiji) i kod bakterijskih upala. Dokazano daje pozitivne rezultate.

Nanosi se lokalno dva puta dnevno. Naravno, najbolje se pre upotrebe posavetujte i konsultujte se sa vašim ginekologom.

Flogocid za gljivice pored vaginalnih infekcija, leči i atletsko stopalo.

Suzbija razne vrste gljivica, ali naročito je dobra krema za kandidu na stopalima. Ako je redovno mažete, infekcija će se sasvim lepo povući.

Za relativno kratak period se može rešiti takav problem pomoću ove masti. Opet napominjemo, nije za svakog jednako dobra, što je pravilo i za svaki drugi lek.

Upotreba za decu i trudnice

Flogocid mast za bebe može Vam poslužiti recimo u slučaju ojeda i raznih osipa nastalih zbog pelena. Pomaže kod bilo kakve iritacije kože koje su česte, pogotovo tokom leta.

Neki roditelji su rešili ekcem kod svojih mališana upravo ovom masti. Čak je dečiji lekari ispisuju za decu kod problema sa urastanjem nokta.

Ako planirate koristiti Flogocid mast u trudnoći najsigurnije je da se pre toga konsultujete sa svojim ginekologom. Neke žene su je koristile za mazanje otečenih nogu tokom trudnoće.

Pokazala se izvrsnim kod zarastanja rana nakon porođaja.

Blagotvorna mast ubrzava proces zarastanja posle šivenja, nakon porođaja. Ujedno smiruje povređenu i iziritiranu kožu i sluzokožu. Potrebno je najpre jodom isprati ranu, ondosno šav, pa kada se osuši mazati Flogocidom.

Upotreba kod bubuljica

Flogocid mast za bubuljice može pomoći da se one smire i povuku, ako ne u potpunosti ali većim delom sigurno. Neki korisnici su upotrebljavali ovu mast protiv bubuljica na leđima i dobili zadovoljavajuće rezultate. Nakon nekoliko mazanja bubuljice su se isušile, a crvenilo se smanjilo. Vremenom su u potpunosti isčezle.

Flogocid mast se pokazala kao vrlo efikasno sredstvo za akne. Naročito za one neprijatne– potkožne, jer ubrzava njihovo izbijanje na površinu i oporavak kože.

Zbog brzog regenerišućeg efekta brzo sanira i tako nastale ranice. Čak su neki uspeli da uz pomoć ove masti ublaže ožiljke od akni i smanje mitesere.

Ipak uzmite sve sa rezervom, jer naravno sve je to individualno, zavisi od osobe, tipa kože, načina ishrane i raznih drugih faktora. U svakom slučaju, vredi isprobati kremu jer nije štetna niti preterano skupa.

Čak ju je moguće koristiti je kod ranica i upala sluzokože usne duplje, odnosno u slučaju fistula.

Po istom tom principu funkcioniše i Flogocid kod problema uraslih dlaka. Suština je da za kratko vreme izbacuje na površinu upaljenji sadržaj. Ona predstavlja efikasnu pomoć u takvim neprijatnim situacijama.

Ukoliko imate potrebu za Flogocidom, možete je potražiti u bilo kojoj apoteci. Postoje pakovanja od 50g i 20g. Tubu Flogocid masti od 50g naćićete za 350 – 400 rsd. A manja tuba košta svega 200 rsd, manje od 2 eura.

Pre upotrebe konsultujte se sa lekarom ili farmaceutom.

Nadamo se da će i vama Flogocid mast dobro poslužiti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Content is protected !!