ISPRAVAK“Amiški recept” nije lijek protiv raka, visokog pritiska i holesterola - Moje Zdravlje

Ovim putem želimo da demantujemo tekst objavljen 4. 4 2023 godine pod naslovom “ČINI ČUDA:Sirće i bijeli luk za visok krvni pritisak.Koristite ovaj lijek 7 dana koji je sadržao pogrešno predstavljene informacije da “čudotvorni lek” leči holesterol i hipertenziju i rak. Na osnovu analize portala Raskrinkavanje.ba TEKST JE ISPRAVLJEN

Izvinjavamo se čitaocima koje smo doveli u zabludu kada smo preneli tekst dana 4.4.2023. pod naslovom” ČINI ČUDA:Sirće i bijeli luk za visok krvni pritisak.Koristite ovaj lijek 7 dana : Lijek koji s razlogom zovu čudo! (RECEPT)” u kojem se između ostalog tvrdi da čudotvorni recept u roku od “sedam dana može da smanji krvni pritisak i visok holesterol”. Da je ovo lažna vest i pseudonauka ukazao nam je portal Raskrinkavanje.ba u svojoj analizi.

Tekst je sada izmenjen, a sporni delovi su uklonjeni, a mi se ovom prilikom izvinjavamo čitaocima zbog prenošenja lažnih i neproverenih informacija.

Nije moguće izlečiti rak rak namirnicama poput đumbira, meda, limuna i jabukovog sirćeta koji se nalaze u pomenutom “čudotvornom receptu kojeg koriste Amiši”, jer ni zajedno ni pojedinačno ovi sastojci NISU LEK ZA RAK.

Krvni pritisak i holesterol nije moguće smanjiti mešavinom ovih sastojaka i NIKAD NIJE NAUČNO DOKAZANO da đumbir, med, limun i jabukovo sirće imaju takvo lekovito svojstvo, stoga se ovaj “stari amiški recept” koji smo preneli u prvobitnoj verziji teksta ocenjuje kao pseudonauka i lažna vest.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Content is protected !!