BOLJE OD LIJEKOVA: Izliječite čireve, gljivične infekcije, asterosklerozu - Moje Zdravlje

Ovaj recept čiji je glavni sastojak začinska biljka bijeli luk, posjeduje brojna ljekovita svojstva.

Bijeli luk se uzgajao u Egiptu i Indiji pre čak 5000 godina, piše “Narodna medicina”. Pošto je bijeli luk narodni lijek, šanse su da će biti malo razvikan i koristiti se za sve i svašta. Zato ćemo ovdje pružiti samo mišljenja potkrepljena naučnim studijama. Za bijeli luk je čula gotovo svaka osoba na svijetu i dobro je istražen do sada. Bez sumnje je ljekovit, ali za šta? Dokazano djelotvoran za sljedeće bolesti:

Hipertenzija (visok krvni pritisak)

Ovo je možda i najpoznatije svojstvo bijelog luka. Studije su pokazale da uzimanjem bijelog luka možemo smanjiti krvni pritisak kod osoba sa hipertenzijom za 7 do 8%. Bijeli luk smanjuje krvni pritisak i kod osoba sa normalnim pritiskom.

Ateroskleroza (otvrdnjavanje arterija)

Ova bolest se karakteriše nakupljanjem masti, holesterola i kalcijuma na zidovima arterija. Ako se ne prepozna na vreme vodi do srčanih i moždanih udara. Jedenjem bijelog luka možete umanjiti nakupljanje ovih materija na samim arterijama.

Čirevi i gljivične infekcije

Naime gore smo naveli koliko je zapravo zdrav bijeli luk i koliko jako djelovanje ima na organizam, s toga smo odlučili da podjelimo s vama ovaj jednostavan ali idealan recept koji možete koristiti za prevenciju, kao i za samo liječenje bolesti.

RECEPT:

– pola kilograma meda

– 10 bijelog luka

– malo pakovanje bibera u zrnu

Bijeli luk oguliti i svaki samo razrezati do pola tako da se sok može iz njega cijediti, staviti u teglu i dodati med koji će prethodno da se malo otopi sa sobnoj temperaturi! Na to dodati biber u zrnu.

Smjesa treba da odstoji 5 dana prije konzumiranja.

Konzumirati svako jutro na prazan želudac po dvije supene kašike s tim da uzmete čen luka i zrno bibera prilikom konzumiranja.

U bijelom luku se nalazi adeonozin koji odlično djeluje protiv zgrušavanja krvi kao i ahoin čije je delovanje jače od aspirina.

Takav luk zajedno s medom i biberom doslovice može da spriječi svako oboljenje, čak i razvoj malignih bolesti, naravno ako ga redovno konzumirate.

Crni biber na prvom mjestu podstiče varenje hrane, eliminiše bakterije u želucu tako da sprečava nadimanje stomaka i nastanak gasova. I ne samo to, antimikrobno dejstvo bibera sprečava kvarenje hrane začinjene ovim začinom.

Ovaj recept podstiče sposobnost organizma da apsorbuje hranljive materije, pogotovo beta-karoten i vitamin B.

Upotreba je korisna i osobama sa viškom kilograma jer ubrzava metabolizam i sagorijevanje kalorija pa samim tim podstiče mršavljenje.

Ovaj ljekovita smjesa sadrži fitohemikalije sa antioksidantnim dejstvom koje se bore protiv nepoželjnih slobodnih radikala u organizmu tako da doprinosi zašiti tijela od nastanka raka.

Sprečava zadržavanje vode u organizmu tako što podstiče znojenje i izbacivanje mokraće.

Ovu smesu, ne samo što možete koristiti oralno, već je i za spoljnu upotrebu.

Sok iz bijelog luka pomiješan sa medom, odličan je protiv infekcija i gljivičnih oboljenja tako da se nemojte ustručavati da ovu smjesu koristite kao mast za ove bolesti.

Izvor: narodnamedicina

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Content is protected !!